Pirmam pirkimui 10% nuolaidos kodas!

Kaupiami HotSmoke lojalumo eurai!

Nemokamas pristatymas nuo 35€!

HotSmoke dovanos nuo 50€!

nikotino poveikis

Nikotino poveikis

Paskelbė:

hotsmoke

HOTSMOKE

KAS TAI?

Nikotinas yra stimuliantas, dažniausiai siejamas su rūkymu, yra plačiai žinomas dėl savo neigiamų konotacijų dėl priklausomybę sukeliančių savybių ir dažnai vertinamas neigiamai.

Jei pažvelgsite ne tik į žinomumą, nikotinas jau seniai buvo tiriamas dėl galimo poveikio pažinimo funkcijoms. Nikotinas iš tikrųjų yra medžiaga, kuri turi daug naudos, jei vengiate įprasto rūkymo būdo.

Vienas iš pagrindinių nikotino privalumų yra polinkis sustiprinti pažinimo funkciją, kuri, be kita ko, gali būti naudinga pacientams, sergantiems Alzheimerio, Parkinsono liga ir net šizofrenija.

Šiame straipsnyje mes apsvarstysime mokslinį nikotino, kaip pažinimo stipriklio, supratimą, pažiūrėsime, kaip jis veikia smegenis, ir aptarsime galimą nikotino naudą: vengiant įprasto rūkymo metodo. Šio straipsnio tema: Nikotino poveikis.

nikotino poveikis zmogui

ALTERNATYVIOS SISTEMOS

Neigiamas nikotino poveikis, susijęs su tradiciniais nikotino įvedimo būdais, tokiais kaip rūkymas, paskatino sukurti alternatyvias įvedimo kaitinimo sistemas, tokias kaip pleistrai, dantenos ir elektroninės cigaretės, kaitinimo lazdelės, kurių tikslas – suteikti nikotino pažinimo naudą ir tuo pačiu sumažinti pavojų sveikatai.

Vykdomi tyrimai ir toliau nustato šių metodų gyvybingumą, ir nėra per daug toli siekiant įsivaizduoti, kad nikotinas kada nors ateityje taps oficialiai pripažintu gydymo būdu. Jei ką, tikriausiai tik laiko klausimas, kada pamatysime, kaip nikotinas atlieka šį vaidmenį.

Kol kas kiekvienas, kuriam gali būti naudinga pažinimo patobulinimas naudojant nikotiną, gali bent jau pasikliauti produktu, kuris saugiai tieks nikotiną be žalingų tradicinio rūkymo savybių.

TERAPINIS POTENCIALAS

Pažinimą gerinantis nikotino poveikis jau kurį laiką atkreipė dėmesį į gydymo galimybes, nors tik neseniai mokslininkai pradėjo tyrinėti nikotino naudą gydant neurologinius sutrikimus, tokius kaip Alzheimerio liga, Parkinsono liga ir šizofrenija, kai pažinimo funkcijos yra labai pablogėjusios. susikompromitavo. Nikotino poveikis gali padėti sulėtinti šį pažinimo nuosmukį ir pagerinti gyvenimo kokybę tokiomis sąlygomis.

Nors kol kas nėra įtikinamų to įrodymų, atrodo, kad tyrimai rodo, kad tik laiko klausimas, kada jis bus oficialiai naudojamas terapiniais ir medicininiais tikslais. Tačiau, nors visa tai skamba neįtikėtinai teigiamai artimiausioje ateityje, reikia atsižvelgti į kai kuriuos dalykus.

NIKOTINO POVEIKIS DĖMESIUI IR BUDRUMO DIDINIMUI

Keletas tyrimų įrodė, kad vienas iš pagrindinių nikotino poveikio privalumų yra gebėjimas padidinti dėmesį ir sutrumpinti reakcijos laiką didinant neurotransmiterių, tokių kaip dopaminas ir norepinefrinas, išsiskyrimą, kurie abu vaidina svarbų vaidmenį didinant dėmesį, susikaupimą, budrumą ir nuotaiką. Šis nikotino poveikio aspektas ypač tiriamas žmonėms, sergantiems dėmesio trūkumo / hiperaktyvumo sutrikimu (ADHD), kai nikotino poveikis turi didelį potencialą valdyti simptomus.

lazdeles be nikotino

ATMINTIS IR MOKYMASIS

Be to, nikotino poveikis gali turėti didelės naudos dėl geresnės atminties ir mokymosi tiek modeliuose su gyvūnais, tiek tiriant žmones. Jis pagerina darbinę atmintį (ir tai, kas vadinama epizodine atmintimi ), veikdama hipokampą – smegenų sritį, būtiną atminties formavimui ir atkūrimui. Visiems, kurie domisi mokslu, susijusiu su juo, tikslūs mechanizmai yra susiję su sinaptinio plastiškumo ir neurotransmiterių išsiskyrimo pokyčiais. Kitaip tariant, nikotino poveikis keičia smegenų ląstelių ryšio stiprumą.

RIZIKA IR SVARSTYMAI

Nors pažinimo funkciją gerinanti nikotino poveikis nauda iš tiesų yra gana įtikinama, ją reikia palyginti su gerai dokumentuotais pavojais sveikatai, susijusiais su priklausomybe nuo nikotino poveikis ir tabako gaminių vartojimu. Nikotino poveikis sukelia didelę priklausomybę, todėl jo vartojimas gali sukelti priklausomybę ir abstinencijos simptomus. Ilgalaikis vartojimas, ypač rūkant, yra susijęs su daugybe sveikatos problemų, įskaitant širdies ir kraujagyslių ligas bei vėžį.

IŠVADA

Nors nikotino poveikis, kaip pažinimo stipriklio, vaidmuo yra sudėtingas ir prieštaringas dalykas, neabejotina, kad tvirti įrodymai rodo, kad jis gali pagerinti dėmesį, atmintį ir mokymąsi: reikia atidžiai apsvarstyti naudą, atsižvelgiant į priklausomybę sukeliantį nikotino pobūdį ir pavojų sveikatai. per tradicinį rūkymą.

ŠALTINIS: NEAFS

Messenger ikona
0 krapšelio ikona
Jūsų krepšelis
Jūsų krepšelis tuščias
exit-icon

Gauk 10% nuolaidą savo pirmam apsipirkimui

Bei tapk lojalumo programos dalyviu

Registracija