Pirmam pirkimui 10% nuolaidos kodas!

Kaupiami HotSmoke lojalumo eurai!

Nemokamas pristatymas nuo 35€!

HotSmoke dovanos nuo 50€!

nikotinas ir adderall

Nikotinas ir Adderall

Paskelbė:

hotsmoke

HOTSMOKE

Dauguma šiuolaikinėje visuomenėje gyvenančių žmonių negali nė dienos nevartoti vienokių ar kitokių stimuliatorių. Daugeliui iš mūsų jie įgauna cigarečių pakelio formą. Pagrindinė jų veiklioji medžiaga, būtent nikotinas, skatina mus nuolatos ieškoti kitos cigaretės.

Kita vertus, Adderall yra populiarus farmacijos stimuliatorius, turintis didelį priklausomybės ir piktnaudžiavimo potencialą. Nors jis tikrai turi gydomųjų savybių, jo ilgalaikis poveikis ir pramoginis naudojimas kelia didelį pavojų sveikatai. Bet kaip jis lyginamas su nikotinu? Ar šie du stimuliatoriai nikotinas ir adderall yra vienodai kenksmingi? Šiandienos straipsnyje aptarsime du stimuliatorius: nikotinas ir adderall.

KAS YRA STIMULIATORIAI?

Stimuliatoriai yra medžiagų klasė, kuri žymiai padidina neuronų aktyvumą smegenyse, todėl padidėja budrumas, dėmesys ir energija. Jie veikia sustiprindami tam tikrų neurotransmiterių, cheminių pasiuntinių, perduodančių signalus tarp smegenų ląstelių, poveikį.

Tai labai plati kategorija, nes stimuliatorių klasė apima tokius narkotikus kaip kokainas ar metamfetaminas, bet ir visiškai legalios pramoginės medžiagos, tokios kaip kofeinas ar nikotinas. Taip pat yra farmacinių stimuliatorių, tokių kaip Adderall, kurie naudojami gydyti ir valdyti daugybę ligų.

Stimuliatoriai daro poveikį smegenims, padidindami kelių neuromediatorių, tokių kaip dopamino ir norepinefrino, veiklą. Šie neurotransmiteriai vaidina lemiamą vaidmenį didinant susikaupimą, budrumą ir energijos lygį.

Padidėjęs šių neuromediatorių aktyvumas padidina kraujospūdį ir širdies susitraukimų dažnį, susitraukia kraujagysles, padidina gliukozės kiekį kraujyje ir atveria kvėpavimo takus. Dėl visų šių fizinių sąveikų jaučiatės energingesni, dėmesingesni ir pasiruošę imtis daug pastangų reikalaujančių užduočių darbe, mokykloje ar asmeniniame gyvenime. Taigi, kaip veikia nikotinas ir adderall?

nikotinas ir adderall stimuliatoriai

NIKOTINAS: NAUDOJIMAS IR STIMULIUOJANČIOS SAVYBĖS

Nikotinas yra natūraliai randamas alkaloidas, randamas nakvišinių augalų (Solanaceae) šeimoje, o tabako augalas yra turtingiausias jo šaltinis. Tai priklausomybę sukelianti medžiaga, daugiausia suvartojama rūkant cigaretes, tačiau jos taip pat galima rasti kai kuriose elektroninėse cigaretėse, kramtomajame tabake, lazdelėse su nikotinu, nikotino gumoje ir pleistre.

Tradiciškai nikotinas pirmiausia buvo naudojamas rekreaciniais tikslais; jo vartojimas plačiai paplitęs rūkant cigaretes ar cigarus arba įkvepiant per pypkę. Žmonės dažnai kreipiasi į nikotiną dėl jo laikinų nuotaiką gerinančių ir stresą mažinančių savybių.

Galbūt stebėtina, kad jis taip pat naudojamas medicinoje. Nikotino pleistrai arba dantenos yra naudojami pakaitinėje nikotino terapijoje, siekiant padėti žmonėms mesti rūkyti. Daugybė tyrimų taip pat atskleidė alkaloido potencialą gydant tam tikras neurodegeneracines ligas, tokias kaip Alzheimerio ar Parkinsono liga.

Nikotinas veikia kaip stimuliatorius, jungdamasis prie nikotino acetilcholino receptorių smegenyse. Šis veiksmas išskiria daugybę neuromediatorių, įskaitant dopaminą, todėl atsiranda pasitenkinimo jausmas, kuris paprastai lydi rūkymą. Šių neurotransmiterių išsiskyrimas padidina susijaudinimą, judėjimą ir pažinimo funkcijas, tokias kaip dėmesys ir atmintis.

ADDERALL NAUDOJIMAS IR STIMULIUOJANČIOS SAVYBĖS

Adderall yra amfetamino druskų – dekstroamfetamino ir levoamfetamino – derinys. Pirmą kartą amfetaminai buvo sukurti XIX amžiaus pabaigoje, tačiau 1996 m. FDA patvirtino patį Adderall. Tikroji gamyba apima sudėtingą procesą, iš žaliavų paverčiant veikliosiomis farmacinėmis medžiagomis, kurios vėliau sujungiamos tam tikromis proporcijomis.

Šiuolaikinėje medicinoje daugiausia naudojamas dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sutrikimui (ADHD) ir narkolepsijai gydyti, Adderall padidina tam tikrų cheminių medžiagų kiekį smegenyse. Šios cheminės medžiagos padeda padidinti dėmesį, susikaupimą ir impulsų kontrolę. Narkolepsija sergantiems pacientams jis padeda reguliuoti miego ciklą ir užkirsti kelią netikėtiems mieguistumo priepuoliams dieną.

Adderall stimuliuoja jūsų smegenis didindamas dopamino ir norepinefrino, neurotransmiterių, susijusių su dėmesiu ir budrumu, kiekį. Vaistas veikia smegenų atlygio centre, kad sukeltų pasitenkinimo jausmą apie pasiekimus, taip palengvindamas susitelkimą į užduotis ir tikslus. Nepaisant jo naudojimo medicinoje, pažymėtina, kad Adderall vartojimas gali sukelti fizinę ir psichologinę priklausomybę, todėl jis yra linkęs į netinkamą naudojimą ir priklausomybę.

NIKOTINAS IR ADDERALL

Atsižvelgiant į tai, nikotinas ir adderall turi tam tikrų panašumų. Pavyzdžiui, jie abu skatina pažinimo funkciją, pagerina jūsų dėmesį ir dėmesį, kai esate veikiami bet kurios iš šių medžiagų. Nikotinas ir adderall taip pat padidina dopamino, išsiskiriančio į smegenis, kiekį, „nulauždami“ jų atlygio centrą, todėl nikotinas ir Adderall pirmiausia sukelia priklausomybę.

Bet tuo panašumai ir baigiasi. Adderall yra daug galingesnis už nikotiną, nes jo psichoaktyvus poveikis yra daug ryškesnis, ypač jei jis vartojamas pramogai. Tai daro vartotojus šnekesnius ir hiperaktyvesnius, sukeldamas didingumo jausmą.

NIKOTINO IR ADDERALL PRIKLAUSOMYBĖ

Priklausomybė nuo nikotino yra laikoma viena stipriausių priklausomybių, kurią gali išsivystyti žmogus. Tačiau jos neigiamos pasekmės paprastai išsivysto per ilgą laiką. Daugeliu atvejų jie pradeda daryti įtaką kasdieniam gyvenimui po dešimtmečių naudojimo.

„Adderall“ atveju taip nėra. Kadangi jo cheminė struktūra labai panaši į metamfetaminą, tiek Adderall priklausomybės sukelta fizinė žala, tiek jos abstinencijos simptomai išryškėja daug greičiau nei nikotino atveju.

nikotinas

IŠVADA

Nikotinas ir Adderall yra stipriai priklausomybę sukeliantys stimuliatoriai. Kai užkabinsite bet kurį iš jų, mesti rūkyti gali tapti beveik neįmanoma užduotimi. Priešingai nei neigiamos nikotino priklausomybės pasekmės, kurios bėgant metams progresuoja gana lėtai, Adderall priklausomybė dėl piktnaudžiavimo narkotikais dažnai sukelia reikšmingus psichinės ir fizinės sveikatos sutrikimus po trumpesnio laikotarpio. 

ŠALTINIS: NEAFS

Messenger ikona
0 krapšelio ikona
Jūsų krepšelis
Jūsų krepšelis tuščias
exit-icon

Gauk 10% nuolaidą savo pirmam apsipirkimui

Bei tapk lojalumo programos dalyviu

Registracija