Pirmam pirkimui 10% nuolaidos kodas!

Kaupiami HotSmoke lojalumo eurai!

Nemokamas pristatymas nuo 35€!

HotSmoke dovanos nuo 50€!

lazdeles be nikotino

Faktai apie nikotiną

Paskelbė:

hotsmoke

HOTSMOKE

Jei rūkote arba turite rūkančių draugų ar šeimos narių, prasminga geriau suprasti nikotiną ir jo poveikį. Tikriausiai žinote, kad nikotinas yra priklausomybę sukelianti cheminė medžiaga, randama tabake, tačiau yra šiek tiek daugiau, šiandienos straipsnio tema – faktai apie nikotiną.

Šiame straipsnyje mes aptarsime faktus apie nikotiną paprastai suprantama kalba ir sužinosite, kodėl jis taip sukelia priklausomybę, kokį šalutinį poveikį jis gali sukelti ir kaip jis veikia organizmą.

Taip pat apžvelgsime nikotino alternatyvas ir kaip jį saugiai naudoti.

faktai apie nikotiną

Kas yra nikotinas?

Nikotinas gaunamas iš nakvišų šeimos augalų, įskaitant pomidorus, bulves, baklažanus ir, žinoma, tabaką.

Daugelis šių augalų pirmą kartą buvo atrasti Amerikoje, o vietiniai amerikiečiai buvo vieni iš pirmųjų, kurie savo kasdieniame gyvenime pradėjo vartoti tabaką.

Tabako augalas iš tikrųjų išskiria nikotiną, kad atgrasytų kenkėjus ir kitus plėšrūnus, todėl jį galima laikyti natūraliu insekticidu. Tai gali būti įspėjamasis ženklas, nes nikotinas yra labai toksiškas žmonėms. Tai bespalvis, bekvapis ir šiek tiek kartaus alkaloidas.

Nikotino gamybos procese jis išgaunamas iš tabako augalų, tada sujungiamas su kitomis cheminėmis medžiagomis, kad būtų sukurtas tirpalas, kuris gali būti naudojamas gaminiuose, tokiuose kaip cigaretės ir elektroninės cigaretės.

Nikotino poveikis

Faktai apie nikotiną: Taigi, kaip veikia nikotinas? Tyrimai parodė, kad nikotinas įvairiais būdais sąveikauja su smegenimis. Pirmiausia tai padidina neurotransmiterio dopamino kiekį, kuris yra susijęs su malonumo ir atlygio jausmu. Nikotinas taip pat veikia acetilcholino receptorius, kurie yra susiję su mokymusi ir atmintimi.

Nikotinas labai greitai veikia smegenis; Jau po kelių sekundžių įkvėpimo pradėsite jausti poveikį. Dėl šio poveikio smegenims nikotinas sukelia tokią priklausomybę.

Ir nors kai kuriems asmenims jis gali duoti trumpalaikių naudos, galiausiai svarbu pripažinti, kad reguliarus naudojimas kelia didelį pavojų bendrai sveikatai ir gerovei.

Žmonės, vartojantys nikotiną, taip pat jaučia potraukį, abstinencijos simptomus ir sunku mesti rūkyti, nors žino apie jo keliamą pavojų sveikatai.

nikotino alternatyva

Priklausomybė nikotinui

Nikotinas yra labai priklausomybę sukelianti medžiaga, panaši į heroiną ir kokainą. Tai yra pagrindinė psichoaktyvioji tabako gaminių sudedamoji dalis, todėl jie sukelia didelę priklausomybę. Ilgalaikis nikotino vartojimas gali sukelti fizinę priklausomybę, taip pat padidinti medžiagos toleranciją, todėl reikia vartoti dažniau ir didesnes dozes, kad būtų pasiektas toks pat pasitenkinimo lygis arba didelis.

Kaip aptarėme, kalbant apie tai, kaip jis veikia smegenis, nikotinas sąveikauja su atlygio keliais mūsų smegenyse, išskirdamas dopaminą ir kitas geros savijautos chemines medžiagas.

Kalbant apie bandymą mesti rūkyti, priklausomybė nuo nikotino yra laikoma viena iš sunkiausiai įveikiamų priklausomybių, nes ji gali sukelti stiprų potraukį net ir po ilgų abstinencijos periodų.

Vis dėlto nikotino vartojimas ir mesti rūkyti nėra neįmanomas tikslas, todėl daugelis žmonių sėkmingai metė rūkyti. Įgalinimo jausmas, atsirandantis dėl gyvenimo be dūmų, dažnai gali paskatinti žmones labiau pasitikėti savimi ir labiau kontroliuoti savo gyvenimą.

Ar nikotinas kenkia jūsų sveikatai?

Galbūt girdėjote prieštaringus argumentus apie nikotino naudą sveikatai, tačiau ekspertai to nesako. Nikotinas yra priklausomybę sukelianti medžiaga ir gali sukelti rimtų sveikatos problemų, jei vartojamas dideliais kiekiais arba ilgą laiką.

Nors nikotino vartojimas gali turėti tam tikros naudos per trumpą laiką, pavyzdžiui, pagerinti dėmesį ir budrumą, tai gerokai nusveria galimą žalą.

Dauguma žmonių žino apie tabako dūmų ir iš cigarečių išsiskiriančių vėžį sukeliančių cheminių medžiagų keliamą pavojų sveikatai. Tačiau daugelis žmonių nežino galimos rizikos, susijusios su vien nikotino vartojimu.

Šie šalutiniai poveikiai gali būti:

-Padidėjęs kraujospūdis
-Padidėjusi širdies priepuolio ir insulto rizika
-Padidėjusi kraujo krešėjimo rizika
-Miego sutrikimai
-Galvos skausmai
-Pykinimas
-Galvos svaigimas
-Jauniems žmonėms nikotinas gali būti dar pavojingesnis, sukeliantis ankstyvą priklausomybę ir veikiantis besivystančias smegenis.

lazdelės be nikotino

Cigarečių rūkymas ir nikotinas

Cigarečių dūmuose yra daugiau nei 7000 cheminių medžiagų, kai kurios iš jų yra toksiškos ir kancerogeninės.

Ir nors dėl šio toksinų kokteilio cigarečių dūmai yra tokie pavojingi mūsų sveikatai, priklausomybę sukelia būtent nikotinas.

Kai tabako įmonės pirmą kartą suprato, kaip šis svaiginantis cheminių medžiagų mišinys padarė cigaretes tokias priklausomas, jos pradėjo didinti nikotino kiekį savo gaminiuose. Būdami priklausomi, net suprasdami pasekmes sveikatai, rūkaliai negalėjo mesti rūkyti.

Šie pavojai sveikatai apima vėžį, širdies ligas, insultą, kvėpavimo takų ligas ir daugybę kitų ligų bei būklių, dėl kurių pablogėja gyvenimo kokybė ir daugeliu atvejų miršta.

Tačiau tabako vartojimas kenkia ne tik asmeniui; pasyvus rūkymas gali sukelti sveikatos problemų aplinkiniams. Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) apskaičiavo, kad vien JAV beveik 34 000 priešlaikinių mirčių nuo širdies ligų gali būti priskirtos pasyvaus rūkymo priežastims.

Ar elektroninės cigaretės yra saugesnis pasirinkimas?

Elektroninės nikotino tiekimo sistemos greitai tapo prieštaringiausiais tabako gaminiais, kurie pastaraisiais metais pasirodė rinkoje. Per pastarąjį dešimtmetį milijonai suaugusiųjų visame pasaulyje nusprendė pakeisti įprastas cigaretes prie elektroninių, nes daugelis manė, kad tai yra daug saugesnis pasirinkimas.

Tačiau vis dar daug diskusijų ir nesutarimų, ar taip yra. Pastaraisiais metais elektroninių cigarečių vartojimas tarp jaunų suaugusiųjų labai išaugo.

Kaip pranešama Nacionaliniame jaunimo tabako tyrime, 2021 m. daugiau nei 2 milijonai vidurinių ir aukštųjų mokyklų mokinių Jungtinėse Valstijose vartojo elektronines cigaretes.

Dėl to suskambėjo pavojaus varpai, nes sveikatos ekspertai nerimauja, kad šie garinimo produktai neužtikrina pakankamos apsaugos nuo priklausomybės nuo nikotino ir ligų, priešingai nei siūlė gamintojai.

Tiesą sakant, kai kuriose vape kasetėse nikotino koncentracija didesnė nei tradicinėse cigaretėse, o padidinę prietaiso įtampą vartotojai gali dar labiau padidinti įkvepiamo nikotino kiekį.

Taigi, nors tiesa, kad rūkant elektronines cigaretes ar naudojant garinimo prietaisus neišsiskiria toks pat toksinių cheminių medžiagų kiekis kaip rūkant cigaretes, nikotino poveikis vis tiek kelia pavojų jūsų sveikatai.

Nikotino pakaitinė terapija

Nikotino pakaitalai yra saugios ir prieinamos priemonės, padedančios valdyti nikotino potraukį ir skatinti sveikus įpročius tiems, kurie bando mesti rūkyti. Nikotino guma, nikotino pleistrai ir pastilės yra įprastos pakaitinės nikotino terapijos formos.

Jie veikia tiekdami į organizmą nedidelį nikotino kiekį be jokių kenksmingų junginių, paprastai susijusių su cigarečių rūkymu.

Gydytojas taip pat gali skirti vaistų, tokių kaip bupropionas ar vareniklinas, kad padėtų mesti rūkyti.

Kai kurie žmonės vis dar jaučia poreikį ką nors laikyti rankose ar burnoje, kai meta rūkyti.

Alternatyviu pasirinkimu tapo šildomi nerūkomojo tabako gaminiai, pavyzdžiui, nedegančios cigaretės ir pypkės. Paprastai juose yra mažesnis nikotino kiekis nei tradicinėse cigaretėse ir manoma, kad jos išskiria mažiau toksinų ir kitų teršalų, palyginti su degiais cigarečių dūmais.

Tačiau juose vis dar yra tabako, ir dar nėra pakankamai įrodymų, patvirtinančių, kad jie yra saugus pasirinkimas norintiems mesti rūkyti.

Štai čia atsiranda viena reikšmingiausių pastarųjų metų karščio nedegančių gaminių naujovių – NEAFS Sticks.

Neafs lazdelės be tabako

NEAFS Tobacco-Free Sticks yra puiki alternatyva kitiems tabako ar nikotino pakaitalams. Šios lazdelės yra 100% be nikotino ir pagamintos iš aukštos kokybės arbatos lapų, o ne tabako. Jie būna įvairių smagių skonių, įskaitant originalų, mentolio, Mojito ir mėlynių.

Paverskite NEAFS savo mesti rūkyti dalimi ir mėgaukitės gyvenimo be tabako naudos.

Nutraukimo simptomai, susiję su nikotino atsisakymu

Nors fiziškai priklausomam nuo nikotino reikia tik trumpo laiko, mesti rūkyti gali užtrukti daug ilgiau. Mesti rūkyti ar rūkyti nėra lengva; gali prireikti atkaklių bandymų ir prireiks daug valios.

Kiekvienas žmogus mesti rūkyti reaguoja skirtingai, tačiau tikisi:

-Nerimas ar neramumas
-Sunku susikaupti
-Apetito padidėjimas
-Irzlumas ar pyktis
-Galvos skausmas ir miego sutrikimai
-Prislėgta nuotaika
-Potraukis nikotinui
Nors ir nemalonūs, šie simptomai dažniausiai pasireiškia po dviejų ar trijų savaičių. Užsiėmimas veikla, kuri atitraukia dėmesį nuo potraukio, gali padėti išgyventi šį laikotarpį.

Apibendrinimas

Taigi aišku pasakyti, kad nikotinas nėra draugas! Kuo anksčiau mesite rūkyti arba pašalinsite iš savo gyvenimo produktus, kuriuose yra nikotino, tuo geriau. Mes žinome, kad tai lengviau pasakyti nei padaryti!

Štai kodėl sukūrėme dviejų tipų NEAF lazdeles, kurių viena yra be nikotino, o kita su tik 1,5 % nikotino, kad galėtumėte lėtai atpratinti nuo medžiagos nerūkymo.

Šaltinis: Neafs
Messenger ikona
0 krapšelio ikona
Jūsų krepšelis
Jūsų krepšelis tuščias
exit-icon

Gauk 10% nuolaidą savo pirmam apsipirkimui

Bei tapk lojalumo programos dalyviu

Registracija