Pirmam pirkimui 10% nuolaidos kodas!

Kaupiami HotSmoke lojalumo eurai!

Nemokamas pristatymas nuo 35€!

HotSmoke dovanos nuo 50€!

kaitinamas tabkas

Heat Not Burn Technologija Lietuvoje

Paskelbė:

hotsmoke

HOTSMOKE

Heat not burn – technologija“ arba „šildomas tabakas“ yra elektroniniai prietaisai, kuriuose, skirtingai nei elektroninėse cigaretėse, yra tabako lapų ir jie kaitinami iki aukštos temperatūros, neuždegant.

Šis skirtumas yra svarbus. Kadangi prietaisuose yra tabako, jie yra susiję su visomis ilgalaikėmis tabako sveikatos problemomis. Kadangi tabako pramonė daug investuoja į šių naujų produktų tyrimus, plėtrą ir rinkodarą, labai svarbu suprasti, kas juose yra.

Taigi kaip jie veikia? Ir ar jie saugūs? Norėdami sužinoti daugiau, susisiekėme su daktaru Edu Stephensu, Sent Andrews universiteto mokslininku, kurio darbas palygino tabako, elektroninių cigarečių ir karščiu nedegančių produktų poveikį sveikatai.

šildomas tabakas

Kas yra kaitinamas tabakas?

Šildomi tabako gaminiai veikia naudojant elektros energiją, kad kaitintų tabako lazdeles, todėl susidaro įkvepiami garai. Garuose yra nikotino, cheminių medžiagų ir kitų tabako dalelių, kurios taip pat yra tradiciniuose tabako dūmuose.

„Man nepatinka terminas „šiluma nedega“, – sako Stephensas. „Žodis „deginti“ turi dvi reikšmes. Pirmasis – uždegti ką nors, kad jis užsidegtų ir toliau degtų, kol baigsis kuras, pavyzdžiui, žvakę ar cigaretę. Antrasis dalykas – kaitinti ką nors, kol jis sudegs aplink kraštus – pavyzdžiui, kai palieki pyragą per ilgai orkaitėje ir jis sudegs. Išjunkite orkaitę ir degimas sustos. Šilumos nesudeginami produktai nedega kaip cigaretė, tačiau tabakas yra „išvirtas“ ir gali net sudegti. Taigi geriau būtų vadinti šiluma, o ne degimu.

Prietaisai įkaitina tabaką iki 350C (662F), o tai yra daug žemesnė nei tradicinės cigaretės, kurios dega iki 900C (1652F) temperatūroje, todėl neišskiria tokių kenksmingų medžiagų kaip tradicinės cigaretės.

heat not burn technologija

Ar šildomas tabakas yra saugus?

Yra tam tikrų įrodymų, daugiausia iš tabako pramonės finansuojamų tyrimų, kad šiluma nesudeginami produktai yra mažiau kenksmingi nei rūkymas. Tyrimai rodo, kad prietaisų garuose yra mažiau kenksmingų cheminių medžiagų, palyginti su cigarečių dūmais.

Dar per anksti žinoti, kaip šiluma nedegintų produktų naudojimas ilgainiui paveiks kieno nors sveikatą. Šių tabako gaminių tyrimai vis dar yra ankstyvosiose stadijose ir daugiausia finansuojami tabako pramonės, o ne nepriklausomų mokslininkų. Tai reiškia, kad rezultatai gali būti mažiau patikimi, nes tabako pramonė nori reklamuoti savo naujus produktus ir ilgą laiką iškraipo jų žalą.

Ar heat not burn – technologija yra tas pats, kas elektroninė cigaretė?

Ne. Didelis skirtumas yra tas, kad karščio nesudeginamų produktų sudėtyje yra tabako lapų, o elektroninėse cigaretėse jų nėra.

Be to, elektroninėse cigaretėse ne visada yra nikotino.

Yra daug įrodymų, kad elektroninės cigaretės yra daug mažiau kenksmingos už įprastascigaretes, taip pat gali padėti žmonėms mesti rūkyti. Tačiau šie įrodymai taip pat yra apie šildomus tabako gaminius.

Ar heat not burn – technologija gali padėti žmonėms mesti rūkyti?

Kol kas nėra daug atliktų tyrimų ir įrodymų, kad perėjimas prie kaitinamo tabako gaminių padeda žmonėms mesti rūkyti.

Jei norite mesti rūkyti arba nustoti vartoti bet kokį tabaką, galite pereiti prie kaitinančių lazdelių be nikotino. Šios paslaugos gali aptarti įvairias galimas galimybes ir teikti pagalbą, kad suteiktų kuo geresnę galimybę mesti rūkyti.

Šaltinis: Cancer Research

Messenger ikona
0 krapšelio ikona
Jūsų krepšelis
Jūsų krepšelis tuščias
exit-icon

Gauk 10% nuolaidą savo pirmam apsipirkimui

Bei tapk lojalumo programos dalyviu

Registracija