Kaupiami HotSmoke lojalumo eurai!

Pirmam pirkimui 5% nuolaidos kodas!

Nemokamas pristatymas nuo 45€!

HotSmoke dovanos nuo 50€!

kaip mesti rukyti

Kaip mesti rūkyti

Paskelbė:

hotsmoke

HOTSMOKE

Nerūkantiems dažnai sunku suprasti išbandymus, kuriuos išgyvena jų rūkantys draugai, bandydami atsikratyti savo įpročio. Tai ypač aktualu, jei jie niekada anksčiau nebuvo susidūrę su savo priklausomybe. Galų gale, kaip sunku gali būti tiesiog nustoti ką nors daryti, tiesa?
Jei esate buvęs rūkalius arba pažįstate ką nors, kas sėkmingai atsisakė cigarečių įpročio, žinote, koks iš tikrųjų kvailas paskutinis sakinys. Su priklausomybe nuo nikotino negalima juoktis. Artimųjų parama tikrai gali turėti įtakos žmogaus pasitraukimo iš rūkyti rezultatą. Yra daug būdų, kuriais galite paremti savo draugą, kad šis išbandymas būtų lengviau pakeliamas, o šiame straipsnyje apžvelgsime keletą geriausių.

Kodėl mesti rūkyti taip sunku?

Norint iš tikrųjų padėti žmogui, kuris bando mesti rūkyti, būtina suprasti priklausomybę nuo cigarečių ir jos mechaniką. Be jo galite padaryti daugiau žalos nei naudos.

Daugelis nerūkančiųjų turi gerų ketinimų, kai reikia priversti savo draugus ar šeimos narius atsisakyti savo įpročių. Tačiau nežinant, kodėl mesti rūkyti yra taip sunku, jų bandymai padėti dažnai tampa dar vienu nusivylimo šaltiniu ir pagrindiniu rūkalių gyvenimo stimulu.

Cheminiu lygmeniu nikotino patekimas į jūsų sistemą išlaisvina dopamino antplūdį, todėl rūkalius tiesiog jaučiasi gerai. Visą dieną siekdami vis daugiau cigarečių, jie tampa priklausomi nuo medžiagos ir pradeda trokšti jos daugiau, kad sugrįžtų į tą malonią erdvę.

Viską dar labiau apsunkina nikotino sąveika su mūsų smegenų antinksčiais. Jis išskiria adrenaliną į smegenis, padidindamas rūkančiojo dėmesį ir padidindamas energijos lygį. Panašiai kaip ir anksčiau aptartas dopamino išsiskyrimas, įprasti rūkaliai tampa priklausomi nuo nikotino, kad išlaikytų aukštą produktyvumo lygį. Štai kodėl rūkymas yra paplitęs tarp asmenų, dirbančių protiškai ar fiziškai sudėtingas profesijas.

mesti rukyti

Nikotino ir rūkymo šalinimas

Tai tik paviršiaus lygio santrauka, kodėl žmonės pirmiausia tampa priklausomi nuo cigarečių. Kai jie supranta, kad turi problemą ir bando atsikratyti šios priklausomybės, rūkaliams kasdien tenka susidurti su daugybe abstinencijos simptomų , ypač tomis savaitėmis po paskutinės cigaretės. Jie apima:

  • Didžiulis nerimo, depresijos ir liūdesio jausmas
  • Miego sunkumai
  • Neramumas
  • Irzlumas
  • Svorio padidėjimas ir dažnas alkio jausmas
  • Stiprus potraukis ir noras rūkyti

Žmonėms, kurie niekada nebuvo priklausomi nuo nikotino, sunku suprasti šiuos abstinencijos simptomus. Suprantama, jie gali net nusivilti ar supykti ant mesti rūkyti, nes paslydo. Nepaprastai svarbu atsiminti, kad dėl cheminės nikotino sąveikos su smegenimis ir didelės priklausomybės, kurią jis gali sukelti, rūkaliai nesijaučia visiškai kontroliuojantys savo impulsų, kai kalbama apie rūkymą.
Jei tikrai norite padėti savo mylimam žmogui mesti rūkyti, tinkamas bendravimas, emocinė parama ir empatija yra labai svarbūs, ypač ankstyvosiose stadijose. Jie turi žinoti, kad esate jų pusėje ir palaikote juos kažkuo, ką jie nori padaryti patys, o ne todėl, kad jūs ar kažkas kitas juos pastūmėjo mesti.

Kaip padėti kam nors mesti rūkyti: naudingi bendravimo patarimai

Kalbėdami su asmeniu, kuris meta rūkyti, ne visada žinote, ką pasakyti tam tikrose situacijose, kaip įtikinti, kad ši kova iš tikrųjų to verta, arba rasti geriausių būdų, kaip teigiamai sustiprinti jo pastangas. Šiame skyriuje apžvelgsime keturias pagrindines strategijas, kurias galite naudoti norėdami efektyviai bendrauti su draugu, kuris bando mesti rūkyti.

pagalba mesti rukyti

Aptarkite tiesioginę metimo naudą

Užuot sutelkę dėmesį į visus neigiamus rūkymo aspektus, pakeiskite savo požiūrį ir pradėkite minėti daugiau teigiamų nerūkymo aspektų. Net po trijų ar keturių dienų be cigarečių mesti rūkyti gali būti akivaizdu, ypač jei į tai atkreipsite dėmesį iš anksto. Štai keletas pokalbių temų, kuriais galite įtikinti savo draugą, kad jis eina teisingu keliu:

Per kelias minutes po paskutinės cigaretės jūsų širdies susitraukimų dažnis sumažėja iki sveikesnio lygio.
Po 24 valandų nerūkant nikotino kiekis kraujyje sumažėja iki nulio.
Per kelias dienas po metimo anglies monoksido kiekis kraujyje sumažėja iki nerūkančiojo lygio.
Užtenka vos kelių savaičių iki mėnesio nerūkyti, kad maistas pradėtų skonis geriau, ištvermė sugrįžtų į nerūkymo lygį, o rūkalių kosulys išsisklaidytų.
Po mėnesio jūsų plaučių talpa padidės.

Būkite atsargūs kalbėdami apie sveikatos problemas

Kalbėdamas apie rūkymo keliamą pavojų sveikatai su rūkančiuoju, nesunku būti vertinamas. Galų gale, jie puikiai žino apie šiuos pavojus ir žino, kad įpratę juos prisiėmė. Net jei turite galvoje gerai, pradėdami pokalbį apie plaučių vėžio statistiką ar širdies priepuolio problemas, vis tiek galite pasirodyti esąs valdingas ir „stumdantis“.

Šis punktas ypač svarbus, jei jums artimas žmogus dar nėra pasiryžęs mesti. Tokiose situacijose rizikuojate atstumti savo draugą, kuris tiesiog nenori klausytis jūsų paskaitų. Nepamirškite apie priklausomybės nuo nikotino atsiradimo mechanizmus, kuriuos aptarėme aukščiau, ir supraskite, kad galiausiai sprendimą mesti rūkalius turi priimti pats rūkalius, o ne priverstinis trečiosios šalies.

Švęskite etapus ir mažas pergales kartu

Kiekviena metimo kelionės diena yra sunki, kupina galimų atkryčio priežasčių ir abstinencijos simptomų, kuriuos sunku įveikti. Jums tai gali atrodyti nereikšminga ir nereikalinga, tačiau net menkiausios pergalės šventimas gali teigiamai pakeisti požiūrį į žmogų, kovojantį su priklausomybe.

Išveskite juos švęsti paskutinės cigaretės, pirmos savaitės be dūmų, pirmo mėnesio ir pan. Užsiimkite ta veikla, kuri jiems patinka tomis progomis, sukurdama asociaciją tarp atsisakymo rūkyti ir malonių pramogų. Jei gyvenate toli nuo jų, būtinai stebėkite savo draugo pažangą ir paskambinkite jiems svarbiomis datomis.

Kantrybė yra raktas

Nereaguokite neigiamai į paslydimus ir atkryčius. Jie yra įprasta metimo proceso dalis ir gali nutikti net labiausiai motyvuotiems asmenims. Be to, jie jau teisia ir kritikavo save už tai, kad užsidegė jums net nespėjus, todėl nereikia pilti žibalo į tą ugnį.

Būk kantrus. Pabandykite suprasti , kodėl jie paslydo. Užuot barę juos dėl šios nesėkmės, aptarkite tai kaip mokymosi patirtį, kuri gali suteikti jiems jėgų kitą kartą padaryti geriau.

Šaltinis: NEAFS

Messenger ikona
0 krapšelio ikona
Jūsų krepšelis
Jūsų krepšelis tuščias
exit-icon

HotSmoke Naujienos

exit-icon Registracijos popup Registracijos popup