Pirmam pirkimui 10% nuolaidos kodas!

Kaupiami HotSmoke lojalumo eurai!

Nemokamas pristatymas nuo 35€!

HotSmoke dovanos nuo 50€!

rūkoma arbata privalumai

Rūkoma Arbata

Paskelbė:

hotsmoke

HOTSMOKE

Tikrai nėra lengva mesti rūkyti, ypač jei tai darote jau kurį laiką ir turint omenyje, kokie sunkūs gali būti abstinencijos simptomai. Tačiau tai nereiškia, kad tai neįmanoma – viskas priklauso nuo pirmų žingsnelių, o vienas iš pirmųjų dalykų, kuriuos galite padaryti, yra rasti alternatyvą tabakui, kuriame yra nikotino. Šiandieną aptarsime kaip yra rūkoma arbata?

Pastaraisiais metais populiarėjantis sprendimas yra arbatos rūkymas. Nors iš pradžių tai gali atrodyti nebloga mintis, tiesa ta, kad tai tikrai sveikesnis pasirinkimas nei rūkyti cigaretes, kuriose yra tabako. Bet kaip tiksliai tai veikia? Ir ar tai turi kokios nors įtakos jūsų sveikatai? Apie tai ir kalbėsime šiame straipsnyje. Rūkoma arbata.

rūkoma arbata

RŪKOMA ARBATA – APŽVALGA

Arbata, ypač oolong, žalioji, juodoji ir baltoji arbata, gaminama iš Camellia Sinensis lapų. Taip, jie visi kilę iš to paties šaltinio – dėl to, kad jie skiriasi vienas nuo kito, yra oksidacijos lygis. Žalioji arbata oksiduojasi mažiausiai, o juodoji – labiausiai.

Nors dauguma žmonių arbatą vartoja gėrimo pavidalu, kuris gali būti gaminamas tiek iš birių lapų arbatos, tiek iš arbatos maišeliuose, vis daugiau žmonių nusprendžia išbandyti ką nors naujo ir vietoj to rūkyti.

Taigi, kaip tiksliai yra rūkoma arbata? Na, o procedūra atrodo taip pat, kaip ir rūkant įprastas cigaretes. Yra trys pagrindiniai būdai, kuriais gali būti rūkoma arbata:

-iš anksto paruoštos arbatos cigaretės – arbatos cigarečių galite įsigyti iš daugelio internetinių mažmenininkų ir jos bus pristatytos tiesiai prie jūsų durų.
-naminės arbatos cigaretės – arbatos cigaretes nesunkiai pasigaminsite namuose. Tereikia birių lapelių arbatos (galima naudoti arbatos maišelius, tiesiog juos atplėšti ir panaudoti turinį) ir kočiojimo popieriaus.
-NEAFS, Heccig, Unicco lazdelės – mūsų lazdelėse yra aukštos kokybės arbatos lapelių, kuriuos galite naudoti su kaitinimo sistemomis. kurios turi geležtę pvz: iqos, ismod, hitaste. Papildomas jų privalumas – būna įvairių skonių, todėl kiekvienas galės rasti kažką pagal savo skonį.

AR YRA NAUDA SVEIKATAI?

Nors šiuo metu nėra šaltinių, kurie visiškai patvirtintų arba paneigtų arbatos rūkymo naudą sveikatai, kai kurie žmonės teigia, kad jie patyrė tam tikrą naudą sveikatai. Kai kurie iš jų apima:

-sumažėjęs nerimas – L-teaninas sąveikauja su neurotransmiterių receptoriais, kurie gali turėti nerimą mažinantį poveikį, ypač kai kalbama apie žaliosios arbatos rūkymą.
-pažinimo gerinimas – L-teaninas ir kofeinas gali pagerinti jūsų pažinimo įgūdžius, nors kol kas tai tik patvirtinta arbatos, ypač žaliosios arbatos, gėrimo nauda.
-greitesnė medžiagų apykaita – žaliosios arbatos rūkymas gali būti naudingas norint numesti svorio, nors vėlgi, kol kas tai taikoma tik geriant žaliąją arbatą (dėl žaliosios arbatos galingų antioksidantų, vadinamų katechinais).
-nikotino priklausomybės gydymas – kai kurie žmonės rūko arbatą, norėdami mesti rūkyti įprastas cigaretes. Arbatos cigarečių ir kitų alternatyvų dėka jiems nereikia drastiškai keisti savo cigarečių įpročio ir pasirinkti sveikesnį variantą.
-kofeino papildymas – dar viena priežastis, dėl kurios daugelis žmonių siekia arbatos cigarečių, yra energijos užtaisas, kuris įmanomas dėl arbatoje esančios kofeino.

artbažolės garinimui

AR RŪKANT ARBATĄ GALIMA APSVAIGTI?

Šiuo metu nėra tyrimų ar tyrimų, kurie leistų manyti, kad arbatos rūkymas gali apsvaiginti. Tiesą sakant, arbatoje nėra jokių junginių, galinčių sukelti tokį patį poveikį, kaip ir apsvaigus. Du pagrindiniai ingredientai – kofeinas ir L-teaninas neturės įtakos jūsų psichikos funkcijoms taip, kaip padidėtų, kad ir kiek jų įkvėptumėte.

Vienintelė išimtis būtų kanapių arbata, tačiau net ir tokiu atveju psichoaktyvus poveikis nėra savaime suprantamas dalykas, nes viskas priklauso nuo arbatos, kurią nuspręsite rūkyti, kanabinoidų profilio.

AR TAI LEGALU?

Absoliučiai. Tiek arbatos lapelius, tiek iš anksto paruoštas arbatos cigaretes galima įsigyti ir rūkyti. Vienintelis dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį kalbant apie arbatos rūkymą ir teisėtumą, tai daryti tai rūkymo vietose, o tikrai ne uždarose patalpose (jei nenurodyta kitaip), bet tai pasakytina ir apie įprastas cigaretes, taigi, jei buvote rūkyti kurį laiką tikriausiai jau žinote.

GERIAU GERTI AR RŪKYTI ARBATĄ?

Tai priklauso nuo to, kas jums labiau patinka ir ką daryti jums patogiau. Arbatos gėrimas yra tūkstančius metų gyvavusi praktika, kurios poveikį jau spėjome ištirti ir suprasti. Kita vertus, arbatos rūkymas yra gana naujas dalykas, o tai reiškia, kad yra daug dalykų, kurių apie tai dar nežinome, nors kol kas jos ateitis atrodo daug žadanti.

AR KRŪTIMI MAITINANČIOS MOTERYS GALI RŪKYTI ARBATĄ?

Rekomenduojame pasikonsultuoti su gydytoju, kad būtumėte tikri, jog jūsų kūdikis nenukentės nuo jūsų rūkymo arbatos. Tačiau visada geriau visiškai nerūkyti, kai esate nėščia ar maitinate krūtimi.

ŠALTINIS: NEAFS

Messenger ikona
0 krapšelio ikona
Jūsų krepšelis
Jūsų krepšelis tuščias
exit-icon

Gauk 10% nuolaidą savo pirmam apsipirkimui

Bei tapk lojalumo programos dalyviu

Registracija